Sociaal Voorst - Maximale kansen voor iedereen, zodat iedereen mee kan doen. Daarbij is extra aandacht nodig voor inburgering. 

Sociaal Voorst - Maximale kansen voor iedereen, zodat iedereen mee kan doen. Daarbij is extra aandacht nodig voor inburgering. 

Hoe dit te bewerkstelligen? 

Breng nieuwkomers goed in beeld, wat willen ze en welke vaardigheden hebben ze? Door goede taalcursussen aan te bieden en tegelijkertijd te kijken naar de kwaliteiten die de nieuwkomer heeft. Breng deze mensen vervolgens in contact met bedrijven die arbeidskrachten zoeken. 

Win-win

Het is dus belangrijk om bedrijven/werkgevers te betrekken bij integratie, waarbij ze zelf genoeg ideeën hebben over hoe ze vorm willen geven aan werk en samenwerking. Nieuwkomers zullen hierdoor sneller hun plek in de Voorster samenleving gaan vinden. En degenen die een eigen bedrijf willen starten moeten actief ondersteund worden. Dat geldt overigens voor álle inwoners van de gemeente Voorst. 

Kwaliteiten en passend werk

Kijk naar de kwaliteiten van individuen, kan iemand een gepaste baan vinden, of een stageplek of wellicht vrijwilligerswerk? Zo kan iemand zichzelf ontwikkelen en een positieve bijdrage leveren aan de Voorster samenleving. Het is ook goed voor de eigen ontwikkeling van mensen, het geeft je kansen! 

Maximale kansen

Mensen willen er van nature bij horen. Een netwerk opbouwen is een van de mogelijkheden hiervoor, te bewerkstelligen door bijvoorbeeld studie, door het hebben van een baan of bijdragen aan vrijwilligerswerk. Werk genereert inkomen, financiële ruimte en daarmee deelname aan sporten of andere maatschappelijke activiteiten. 

Gelijke kansen voor iedereen waarbij wij ervoor moeten zorgen dat dit zonder al teveel regelgeving is te realiseren.