Hendrik Veldhuizen

Hendrik Velthuizen

Heeft u vragen voor Hendrik? Stel ze dan via

hendrik.veldhuizen@gmail.com

Wie is Hendrik

Hendrik Veldhuizen is mijn naam, ik ben 38 jaar oud en woon inmiddels zeven jaar in Twello en geniet elke dag weer van deze prachtige gemeente. Ik ben historicus en werkzaam als vuilnisman op diverse plekken in Nederland. Vanuit die ervaring durf ik te stellen dat de gemeente Voorst bovengemiddeld mooi en prettig is om te leven.

Wat wil ik bereiken voor de gemeente Voorst

De gemeente Voorst is niet alleen mooi omdat het er groen is. Met name op cultuurhistorisch vlak is onze gemeente bijzonder rijk. Daarom wil ik de landschappelijke pracht van Voorst beleefbaar maken en houden voor iedereen, zonder van onze gemeente een openluchtmuseum of pretpark te maken. Ik neem graag initiatieven die de groei van kwaliteitstoerisme in onze gemeente kunnen bevorderen, maar in harmonie met de natuur en omwonenden.

Wat mag u van mij verwachten

Een onvermoeibare inzet voor het nog mooier maken van onze gemeente. Verder ben ik van de onverwachte invalshoeken en heb een open oor voor goede ideeën. Er zijn allerlei ontwikkelingen gaande die een grote impact op de toekomst van ons landschap gaan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie of het grote aantal agrariërs dat zonder opvolger zit. U mag van mij verwachten, dat ik met creatieve ideeën ga komen om deze mogelijke bedreigingen om te buigen in een solide toekomstperspectief voor onze gemeente.

Wat is mijn achtergrond

Oorspronkelijk kom ik uit Bunschoten-Spakenburg en heb altijd een grote interesse voor geschiedenis, politiek en de Nederlandse landschappen gehad. Dat leidde tot een studie geschiedenis en internationale betrekkingen en mijn betrokkenheid bij het dagelijkse beheer van Landgoed Nekkeveld in Nijkerk. Verder ben ik enige tijd actief geweest in het Europees Parlement.