Bedrijvig Voorst – kansen en ruimte voor bestaande/nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid

Bedrijvig Voorst – kansen en ruimte voor bestaande/nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid

Ondernemen doe je samen!

Bedrijven zijn de motor van de lokale economie. Ze zorgen voor werkgelegenheid, mensen gaan in de omgeving wonen en daardoor krijgen weer andere bedrijven een bestaansrecht en kunnen zich gaan vestigen; een lokale economie blijft in stand en kan zelfs groeien.  

Wie zijn bedrijf in de gemeente Voorst wil vestigen, kan allereerst terecht op de website van de gemeente Voorst. Daar is uitgebreide informatie over allerlei sectoren te vinden. Daarnaast heeft de gemeente Voorst een bedrijvencontactpersoon. Dit beleid willen wij als VVD-Liberaal 2000 graag versterken. 

Een mooi voorbeeld van bedrijvigheid en groei is Schoneveld Breeding, voorheen gevestigd aan de Dernhorstlaan in Twello. Het ontbrak op de locatie aan ruimte voor doorontwikkeling. Het bedrijf op 2 ha. grond is ingeklemd door de spoorlijn en de Fliert. Er wordt een geschikte kavel van ca. 10 ha. aan de Sluinerweg in Wilp Achterhoek gevonden. 

Het bedrijf is ingericht zoals wij de toekomst graag zien. Het plantenveredelingsbedrijf werkt samen met bloemisten, handelsbedrijven, scholen en overheid. Er is werk voor bijna 200 medewerkers. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Daarnaast een gesloten waterkringloop met hergebruik van beschikbare grondstoffen en een duurzame energievoorziening voor het bedrijf. 

Op de locatie aan de Dernhorstlaan worden 9 nieuwbouwwoningen gebouwd en 2 bestaande woningen gerenoveerd. De wensen van de buren op de nieuwe locatie worden meegenomen in het plan. Een win-win situatie. Nieuwbouw en dus extra woonruimte, een uniek bedrijf dat gevestigd blijft in onze gemeente, hoogwaardige werkgelegenheid, scholing en duurzame innovatie. 

Laten we proactief omgaan met de wensen van ondernemers.